A Dal

dalMár nincs egy hét hátra, és indul A Dal. Egy műsor, melyben előadók versengenek azért, hogy az általuk énekelt dal képviselhesse hazánkat a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon. Egy verseny, ahol Magdi a zsűri tagjaként kapott szerepet.

Rúzsa Magdi 2007-ben személyesen is megtapasztalhatta az Eurovíziós Dalfesztivál varázsát, hogy milyen érzés egy egész országot képviselni egy versenyben. Szereplése nagyon jól sikerült, minden idők második legjobb magyar eredményeként a 9. helyen végzett, ráadásul elnyerte a legjobb dalszerzőnek járó díjat is. Vajon az idei küldöttünk túl tudja szárnyalni Magdi teljesítményét? Ez még a jövő zenéje, hiszen február 2-án még csak a hazai válogatók kezdődnek, így még kérdéses, ki lesz a szerencsés induló. Addig viszont néhány érdekesség az elődöntő versenyzőiről:

Baricz-Janicsák-Keresztes-VastagKeresztes Ildikó az X-Faktor eddigi három szériájának mentoraként zsűrizte, instruálta a képen látható másik három versenyzőt, most azonban ellenfelek lesznek ebben a csatában. Baricz Gergő és Vastag Tamás ráadásul saját Mentoranyjukkal szállnak harcba, hiszen mindketten Keresztes Ildikó csapatába tartoztak, még ha nem is ugyanabban az évadban. Janicsák Veca a Geszti-féle csapatot erősítette, viszont versenytársa volt Vastag Tamásnak.

Rúzsa, Éliás, HoffmannVan egy másik érdekes csapat, a másik csatorna tehetségkutató műsorából. A Megasztárban Éliás Gyula Jr. énektanárként vállalt szerepet, míg Rúzsa Magdi és Hoffmann Mónika egymás versenytársai voltak a harmadik évadban. Most Magdi mindkettejüket zsűrizni fogja. Mint ahogy zsűrizni fogja azt a Pély Barnabást is, aki annak idején őt zsűrizte a Megasztár versenyében. Barnabás most a United zenekar frontembereként vesz részt a versenyben.

És akkor csak néhány furcsaságot emeltem ki a résztvevők közti kapcsolatokból. A mezőny egyébként tele van X-Faktorból és Megasztárból kikerült versenyzőkkel, és megtalálhatunk néhány “régi motorost” is. A most feltűnni vágyó csapatok nem nagyon jutottak be a megmérettetésre, így maradhatott ki Kullai Timi és az Allabout is.

Kíváncsian várom, Magdi zsűrizése milyen mértékben befolyásolja majd a közönséget. Hiszen a verseny végső eredményéről ezúttal is a közönség dönt majd.

 

Vélemény, hozzászólás?