(Ki)Akasztó

Holnap, azaz 2012. május 27-én Akasztón rendezik meg a Magyar Könnyűzene Ünnepét.

Dícséretes kezdeményezés, szükség van arra, hogy a közönség megismerje, és szeresse az igazán jó magyar előadókat. Vannak köztük szép számmal olyanok, akik bőven megállják helyüket a külföldi előadókkal való összehasonlításban is. Elég ha most csak Rúzsa Magdira gondolunk, hozzátéve, hogy nem ő az egyedüli, akinek helye van a csúcson. Ahogy a koncertsorozat szervezői írják bemutatkozójukban:

“Miközben egyre több külföldi sztár ad koncertet Magyarországon, a hazai előadók fellépéseinek sikere azt bizonyítja, hogy a magyar közönségnek nagy igénye van a hazai énekesekre, zenekarokra, és azokra az általuk megismert magyar slágerekre, amelyeket együtt énekelhetnek velük. A fellépők sokszínűsége és eltérő korosztálya azt bizonyítja, hogy a minőségi és értékes zene, s így a magyar könnyűzene is kortalan.”

Nagyon igazuk van. A 3 napos rendezvényen olyan művészek lépnek fel (a teljesség igénye nélkül), mint Rúzsa Magdi, Demjén Ferenc, Somló Tamás, a Republic, a Hooligans, Kersztes Ildikó, Janicsák Veca, és még sokan mások. Nívós névsor, sok jó koncert. Szinte már egy mini Sziget, magyar előadókkal. Szintén a rendezvény szervezői írták:

“Fontos a családok számára a vonzó és igényes szórakozási lehetőség, ez tükröződik a jegyárakban és a rendezvény biztonságának a garantálásában.”

Valóban vonzó szórakozási lehetőség a koncertek sokasága, de hogy a jegyárak egy család számára megfizethető szórakozási lehetőséget jelentenének – na ezt nem hiszem. Egy 8000 forintos napijegy semmiképpen nem tekinthető annak. A szervezők családokról beszélnek, tehát minimálisan két felnőtt és egy gyermek részvételével számolva, a helyszíni költéssel együtt nem jönnek ki harmincezer forintból. És akkor még utiköltségről szó sem esett! Nem, kedves szervezők, véleményem szerint a család számára vonzó szórakozási lehetőség cseppet sem tükröződik az árakban. Ha pedig arra gondolok, hogy valakit csak egyetlen koncert érdekelne, úgy a napijegy ára kimondottan húzós.

Kár, pedig megnéztem volna Rúzsa Magdit, és még néhányat az utána következőkből.

Vélemény, hozzászólás?