Fonogram

A hagyományok szerint 2012-ben is kiosztják a Fonogram díjakat. A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége 2012. május 8-án, kedden, 20:45-kor kezdődően rendezi meg a magyar zenei élet kiemelkedő eseményét, a Fonogram – Magyar Zenei Díj Gálaestet. Az érdeklődők a Magyar Televízió élő közvetítésén követhetik a gálát.Aprócska blues

Rúzsa Magdi korábban már volt jelölve Fonogram díjra. 2007-ben az Év Dala kategóriát nyerte meg, melynek akkori díja az volt, hogy képviselhette hazánkat az Eurovíziós Dalversenyen, ahol Aprócska blues című saját dalával az előkelő 9. helyezést érte el, valamint elhozta a dalszerzők 1. díját. Az Aprócska sikere azóta is töretlen. Legutóbb éppen egy lengyel feldolgozásra bukkanhattunk rá a YouTube videómegosztó portálon.

Az Aprócska blues című kép elkövetője: eper.panni

Idén Magdi színházi produkciója, a Magdaléna Rúzsa, illetve az ennek dalaiból készült album került a jelöltek közé. Az év hazai klasszikus pop-rock albuma kategóriában olyan illusztris versenytársakkal együtt szerepel, mint Ákos, Bródy János, a Magna Cum Laude és Zorán. Ütős kategória, csupa igazi, jó zenésszel.

Remélem, Magdinak ismét sikerül a Fonogram díjat elhoznia.
A díjakat szakmai zsűri ítéli oda.A kategória jelölt albumai:
ÁKOS – Arénakoncert 2011
BRÓDY JÁNOS – Az Illés szekerén
MAGNA CUM LAUDE – Belső égés
RÚZSA MAGDI – Magdeléna Rúzsa: Rúzsa Magdi estjének dalai
ZORÁN – Körtánc-Kóló

Vélemény, hozzászólás?