KlónMagdi

Igen, jó volna egy ilyen. És a tudomány jelenlegi állása szerint, nem is olyan nagyon túlzó fantáziálás ez. Legalább lenne valami (vagy valaki?), aki szó szerint Az én Magdim. 🙂

Azért ezeknek a gondolatoknak előzménye van. Nagyon régen, még tavaly ősszel volt utoljára igazi Magdi koncert. Ennyi idő alatt már rendes elvonási tünetek tudnak kialakulni, látom ezt a környezetemben tartózkodó, Magdit szerető embereken is. Na de végre, megtört a csend! Tegnap a (N)ők és Ők koncertsorozat soron következő fellépőjeként Magdit láthattuk és hallhattuk Angyalföldön, a József Attila Művelődési központban.

Igaz, az első sorban elhelyezett díszmúmiák az egész közönséget “sakkban tartották”, szinte mindenki ülve adta át magát az élvezeteknek. Azért a hangulat így is fergeteges volt, és néha még a bábok arcán is érzelem mutatkozott. Jöttek sorban a megszokott számok, amit a Muppet Show szereplői megtűzdeltek új dalokkal is. Felcsendültek olyan rég nem hallott kedvencek is, amelyek inkább az unplugged jellegű koncertek sajátjai.

A kérdésem csak az: Van olyan épeszű ember, aki el tudja képzelni, hogy a Highway to Hell-t ülve végig tudja bambulni a közönség? Ha van, hát lelke rajta, de ezek a gondolatok itt nem jöttek be. A ráadásban játszott AC/DC nóta alatt már a színpad előtt tombolt a közönség, hátra hagyva ülőhelyeiket, és nem foglalkozva a VIP díszelgőkkel. A második ráadásban újra előadott Beatles Mix is mennyivel másabb volt így, mint a koncert elején, félpunnyadt állapotban a helyünkön ülve!Össze sem lehet hasonlítani! Határozottan gondolkodóba ejtett, hogy ugyanazt a dalt hallom-e, vagy ez egy másik Beatles egyveleg. Felejthetetlen volt a színpad előtt tomboló tömeggel együtt bulizni.

A második ráadás után már nem volt folytatás, a színpad üres maradt. Csak egy félig kiürült ásványvizes flaska árválkodott a közepén – ebből oltotta szomját Magdi koncert közben. Megsajnáltam szegényt, olyan egyedül volt, így magamhoz vettem. Ekkor jutott eszembe a bevezető gondolatsor. Magdi klónozásához már adott az alap. Ha még a zenekar tagjaival eljátszom ugyanezt, saját koncertjeim is lehetnének.

Akármikor és bárhol. Mindig és mindenhol.

További képeket találhatsz a galériában, Dia jóvoltából.

Vélemény, hozzászólás?