Magdicska, a Bátor Cimbora

Rúzsa Magdi a Bátor Tábor 10 éves jubileumi születésnapja alkalmából rendezett családi napon járt, ahol több száz egykori táborlakóval, illetve családjukkal ünnepelték az évfordulót.

A Bátor Tábor már 10 évvel ezelőtt nyitotta meg először kapuit, és pár éve az én figyelmemet is felkeltette. A Hatvan mellett felépített komplexum teljes egészében úgy lett kialakítva, hogy a krónikus beteg gyerekek igényeit mindenben kielégítse. A táborban daganatos, illetve cukorbeteg gyerekeknek szerveznek turnusokat, ahol a betegséggel kapcsolatos szorongásaik meghallgatásra találnak, és fel is oldódhatnak. A táborozók életét önkéntesek segítik, ők a Cimborák, akik a táborozó gyerekeknek naponta négy alkalommal rendeznek izgalmas és különleges programokat, valamint a srácokkal vannak a nap 24 órájában. Egy ilyen tábor örök élmény a beteg gyerekek számára.

Rúzsa Magdi már a korábbi években is kapcsolatba került a Bátor Táborral, azonosulni tud céljaikkal. Mi sem természetesebb annál, hogy a születésnapi összejövetelen is ott volt, és segítette a Cimborák munkáját, örömet szerezve ezzel a résztvevő gyerekeknek.

Szerkesztői hozzászólás: Magdi a későbbiekben elénekelte a Bátor Tábor dalát, a Bátor Dalt. Ennek címe: Fogd a kezem! A táborozók minden este előadják ezt a dalt, és most Te is meghallgathatod Magdi tolmácsolásában.

Vélemény, hozzászólás?