Ál-Bulvár

Mint már írtam, nem voltam egyedül a keddi koncerten, hiszen a www.rmfc.hu oldalon keresztül is 200 belépő került kiosztásra. Volt ismerős bőven, ameddig a szem ellátott. Koncertélményeit GAndhi is billentyű kopogtatással vezette le. Elképzelte, milyen szakvélemény születhetne a koncert, mint bűntett hatására, némi kis bulváros ízzel fűszerezve. Valahogy így festhetne:

Szakvélemény nagykorú Rúzsa Magdolna (22)  jelenleg budapesti lakos, szerb állampolgár 2007. december 18-án elkövetett tömeghisztéria keltése ügyében

A fent megadott időpontban nevezet személy az Aréna nevezetű intézményben, téves tudatállapotban úgy vélte, hogy nem egy sportcsarnokban van, hanem valamiféle ókori arénában. Ennek megfelelően bevetve minden cselt és eszközt a közönséget hisztérikus magatartásba kényszeríthette. Nevezetesen az idesereglett embertömeg skandálni, énekelni, ugrándozni és tapsolni kényszerült.

Rúzsa Magdolna (22) – továbbiakban RM – a rendezvényt előre bejelentette ugyan a megfelelő hatóságoknak, de azt mind ő, mind managere Szovják Beáta – alvilági körökben ismertebb nevén Óvjál Bea – elhallgatták, hogy nem egyszerű kis nótázásról lesz szó, mint általában egy koncerten az elvárható, hanem tudatosan felépített terv szerint végrehajtott tömeghipnózisról.

RM számtalan trükkel érte el az emberek bódulatát. Köszöntője, átkötő szövegei világos képet adtak egy nyíltszívű előadóról – számtalan új fordulatot hallhattunk egy-egy dal között, ebből is látszik a tett előre megfontolt szándéka, mely súlyosbító körülménynek tekinthető az ügyben! Súlyosbítja RM bűnösségét továbbá az a tény is, hogy a műsor ideje alatt a színpad minden zegzugát bejárta, minden zenésszel kontaktusa volt – tehát őket is hipnotizálta! Azt is a vádlott (RM) számlájára kell írnunk, hogy egy-egy dalnál a közönséget is bevonta produkciójába. Nyilvánvalóan ezzel a fárasztás módszerét alkalmazta, hogy ily módon a tömeg hamarabb kifáradva kevésbé tudjon ellenállni és behódoljon.

A műsorba bevett dalok érzelmi, ritmikai, temetikai és nyelvi sokrétűsége pedig azt volt hivatott elérni, hogy a többezres tömeg minden korosztályát, nemét és népcsoportját megcélozva totális támadást érjen el. RM vádolható továbbá a színpadon fellépő váratlan események frappáns megoldásával. Ugyanis ilyenkor is megnyerve a közönség szimpátiáját, a hisztéria fokozása volt a cél. Még a leszakadt angyal sem hozta zavarba – ördögi ez a lány! Egyetlen ember – bizonyos Perger Péter – akadt az egész tömegben, aki ellent tudott állni az erős kényszernek, és ellentámadásba lendülve néhány pillanatra kizökkentette a vádlottat terve végrehajtásából. De RM az ilyen eshetőségre is felkészült, ugyanis előre gondoskodott magának tettestársakról. Először egy hadseregnyi szerb muzsikust vonultatott fel a színpadon, akiket ráadásul éles fegyverekkel is felszerelt. Nevezetesen trombitákkal és fergeteges dalokkal! Olyan hangulat kerekedett mindjárt a koncert legelején, hogy már ott kifeküdt a közönség – ki a meghatottságtól, ki a szilaj zene lendületétől, ki a kettő kombinációjától. RM azonban még egy nagyágyút is a színpadra vonultatott. Egy Presser típusú, háromlábú zongorán játszó tapasztalt „veteránt”.

Tisztelt Bíróság! Kéretik figyelembe venni, hogy az egyik legpimaszabb eljárás az emberekkel szemben, ha Mester és tanítványa, vagy ha szerző és előadó duettet ad elő. Na de a kettő kombinációja! Ez már minden határon túl megy!

RM galád tervének végrehajtását játszi könnyedséggel tárta a nézők elé, palástolva a benne szunnyadó szándékot, vagyis a tömeg teljes hipnotizálását! És meg is valósította, amit akart. Minden ember lélekben gazdagabban ment haza a bűntény színhelyéről. A hatalmas tömegnyi ember egy emberként érzett: szeretett, örült. Ezzel a jótettével RM enyhítette bűnösségét, a hipnózissal keltett lélekgazdagítással mindösszesen szabálysértést követett el. Tette szabálysértés továbbá, amennyiben ezt a rendezvényt koncertnek nevezte barátaival, miközben tömeghisztériát keltett tettestársaival.

A szabálysértés vétségéért kiszabott büntetése ezért javaslatom alapján legyen sok-sok évtizedig tartó színpadi jelenlét, vagyis életfogytig tartó kemény munka. Ez viszont, Tisztelt Bíróság, akkora ajándék az egész emberiség számára, hogy Rúzsa Magdolnát minden eddig tárgyalt bűneivel együtt is fel kell mentenünk!

Szeretnünk kell, mert meg vagyunk hipnotizálva mind – és ez nagyon jó nekünk!!!!

Köszönöm az írást GAndhi-nak!

Vélemény, hozzászólás?