KiszáMOLtam: huszonöt!

Kedden este nagyszabású RMFC találkozót rendezett a MOL, melyet a cég évzáró bulijának álcáztak. A szórakozásról Rúzsa Magdi és barátai, Presser Gábor és Boban Markovic gondoskodtak.

Fergeteges koncerttel zárta Rúzsa Magdi a 2007-es koncertévet: Budapesten, a Papp László Sportarénában lépett fel egy olajipari cég rendezvényén. A koncertre a vállalat dolgozóin és partnerein kívül törzsvásárlók is eljuthattak, valamint Magdi lelkes rajongói is jegyhez juthattak az RMFC-n (www.rmfc.hu) keresztül.

Késő délután izgatott emberek kezdték ellepni a metró Stadionok megállóját. Mindannyian Rúzsa Magdi koncertjegyükhöz szerettek volna hozzájutni. Vajon tényleg igaz? Lehetséges, hogy pár percen belül kezükben lesz az olyannyira vágyott 2 darab belépő? Kétkedésük hamar elszállt, mikor látták: bizony az RMFC képviselői serényen osztogatják a beígért jegyeket. Már csak a koncert kezdetét kellett kivárni. Addig is kisebb csoportokban folyt a beszélgetés. Az eddig csak virtuális személyek most valós arcot öltöttek.

Eljött a kapunyitás ideje is. A kiváncsi közönség egy gyors ellenőrzést követően már célba is vehette a ruhatárakat, ám előtte csinos hostess-lányok ajánlottak fel ajándék CD-ket a jegy mellé kapott kuponért cserébe. A kabátok biztonságba helyezése után megkezdődött az Aréna elfoglalása. A törzsvásárlók és a rajongók a küzdőtéren kaptak helyet, így az is szépen benépesült. A nézők, felszerelkezve a szervezők által biztosított party-csomaggal, izgatott beszélgetések közepette ismerkedve várták a koncert kezdetét.

Az estet Rúzsa Magdi nyitotta egy rövid köszöntővel, mint ahogy egy háziasszonyhoz illik. Majd rögtön fel is konferálta első vendégét, Boban Markovicot. A szinpadon felsorakozott a rézfúvósokból és dobosokból álló Boban i Marko Markovic Orkestar, és belekezdtek a már oly jól ismert számba, az Ederlezibe. Ezúttal a korábbiaktól eltérő, hosszabb változatot hallottunk, a rézfúvósok kiváló kíséretével. Ezt követően még két szerb dalt énekelt Magdi vendégeivel, majd Bobanék önállóan is előadtak néhány remek számot. Voltaképpen a koncert még el sem kezdődött, de máris kiváló hangulatról gondoskodott az együttes.

Bobanék fellépése után megkezdődött a már jól megszokott koncert, Magdi a megszokott számait énekelte, talán nem a megszokott sorrendben, de mindenképpen a tőle természetes magas színvonalon. A korábban megteremtett hangulat csak fokozódott, és hatalmas buli alakult ki a nézőtéren is. A közönség Magdival énekelte a dalokat, és külön élmény volt az is, hogy az első néhány sorban, faltól falig csak RMFC-s látogatókat lehetett találni. Jöttek sorban a szebbnél szebb dalok, köztük a jól ismert feldolgozások is, majd egyszercsak nagy zongora jelent meg a színpadon. Mint ahogy egy szindarabban szereplő fegyvernek el kell sülnie, úgy egy koncerten megjelenő zongorának meg kell szólalnia. Magdi már koncerálta is fel a zongoristát: Bizony, Presser Pici bácsi volt a következő vendég, aki három dal erejéig kísérte Magdit zongorán. A Nekem nem szabad-on kívül a Ringasd el magad című dal is elhangzott, bár azt jobbára a közönség adta elő, meglepően jól. Ezt követően folytatódott Magdi fantasztikus fellépése.

A koncert hosszabb volt, mint az általában megszokott Rúzsa Magdi koncertek, mégis nagyon hamar vége lett. Magdi nagy ünneplést kapott, ráadás számmal is visszatért a szinpadra. Sajnos, a ráadás szám után a biztonsági emberek azonnal elkezdték kiüríteni az Arénát. Így nem volt mód arra, hogy a fotók és autogramok után vágyakozó közönség találkozhasson az énekesnővel, vagy akár a zenészekkel. Néhány szemfüles és tapasztalt rajongó azért megtalálta a módját, hogy ha csak néhány szó erejéig, de összefuthasson kedvenceivel.

Ez az este is elmúlt. Idén már nem lesz több ilyen. De az új év új napokat, az új napok újabb koncerteket, és újabb találkozási lehetőségeket rejtenek magukban. 2008-ban is látogassuk együtt Rúzsa Magdi koncertjeit, és töretlen lelkesedéssel tartsuk a kapcsolatot akár az RMFC oldalán, akár más csatornákon!

 

Vélemény, hozzászólás?