Jegyzőkönyv

Lőrinc-napi rendezvényt tartottak tegnap, vagyis augusztus 12-én a Pécshez közeli Szentlőrincen, ahol Megasztárosok is felléptek. Kern András a Heti Hetesben most azt mondaná, hogy elfogtunk egy levelet. Ugyanis egy kevés utánajárással sikerült megszerezni a szentlőrinci Harmónia Kulturális Nőegylet ma délelőtti összejövetelének jegyzőkönyvét. A téma a tegnapi rendezvény értékelése.

Dátum: 2006.08.13.

Helyszín: Szentlőrinci Városi Kultúrház, Templom tér 1.

Jelen vannak:

  • Villányiné Kófiás Judit, elnök
  • Polyák Márta, titkár
  • Borbély Mihályné, pénztáros
  • Tagok a jelenléti ív szerint

Villányiné levezető elnök az összejövetelt megnyitja.

Napirendi pontok:

  • A rendezvény pénzügyi mérlege
  • Fellépők értékelése
  • Szépségverseny tapasztalatai
  • Megasztár koncert sikere

Borbély Mihályné pénztáros beszámolója a bevételekről és kiadásokról:

A délelőtti programokon belépőjegyet nem árusítottunk, de a fellépő kórusok és zenekarok fellépti díjat sem kaptak. A Megasztárosok koncertjére és Forgács Gábor kabaréjára érvényes jegyeket délután 16 órakor kezdtük el árusítani, és az összesítés alapján 634 fizető vendégünk volt, ebből 302 diák vagy nyugdíjas. Ez árbevételben pontosan 960ezer forintot jelent. A kassza ellenőrzése után 300 forint hiányt találtunk, melyet Marika néni nyugdíjából levonatunk. A jegyek eladásából befolyt összeg elegendő a művészek fellépti díjának fedezésére, és a terembérlet, valamint az ajándékok költségeire. A megmaradt összeget tovább visszük a fesztivál egyéb költségeinek finanszírozására, illetve a végső zárás utáni összeget a Nőegylet számlájára tesszük, későbbi rendezvények finanszírozására.

Árki Adrienn elnökségi tag értékelése a fellépő csoportokról:

Lőrinc-napi rendezvény-sorozatunk nyitó napján a Lőrinc nevű települések, köztük Szentlőrinc kórusainak bemutatkozását élvezhették az érdeklődők, majd a programot a Szentlőrinci Zeneiskola Fúvós Együttesének rövid koncertje zárta. A kórusok bemutatkozását nagy figyelem övezte, a rokonokon kívül is sokan kíváncsiak voltak az énekkarok produkcióira, főként városunk nyugdíjas lakossága. Fúvós együttesünk bemutatkozása pedig kifejezetten sikeres volt, javaslom, hogy későbbi programjaink visszatérő elemeként gondoljunk rájuk.

Polyák Márta titkár a szépségverseny tapasztalatairól:

Szépségversenyt hirdettünk a Lőrinc nevű települések legszebb lányai számára. Sajnos Szentlőrincen kívül csak Nyárlőrincről és Lőrincfalváról érkeztek versenyzők, a teljes versenyzői létszám mindössze 9 fő volt. Ennek ellenére a lányok színvonalas versenyt produkáltak, három fordulóban mérték össze erejüket, azaz szépségüket. Rendeztünk utcai ruhás, fürdőruhás és alkalmi ruhás fordulót is. A zsűrizést városunk vezetőire bíztuk. A kitüntető Lőrincek Szépe 2006 címet, és a felajánlott ajándékokat végül a 10-es számú versenyző nyerte. Javaslom, későbbiekben szélesebb körben reklámozni a versenyt, így talán nagyobb számú résztvevőre számíthatunk.

Maclay Jánosné Zsuzsa a Megasztár koncertet értékelte:

A koncertet a nézőtérről figyeltem végig, az első sorból. Mögöttem fiatalok ültek, kettejükön Bíborkás póló is volt. Biztos rajongók voltak, akik nem nagyon örültek a második sornak, de hát így jártak. Csak azt nem értem, miért Bíborkás pólóban voltak, mikor Bíborka fel sem lépett… Na szóval, a koncert. Puskás Peti lépett fel először, úgy láttam, a lányok nagy megelégedésére. Kattogtak a fényképezőgépek, készültek a képek a mobilokkal is. Nekem az első száma tetszett a legjobban, a Ringasd el magad. Énekeltem is vele, mikor a közönséget énekelni hívta. Aztán még énekelt egy Abba számot is, majd egyet a Fekete Vonattól. Na ezt az utóbbit nem ismertem, de jó kis szám volt. Aztán a számok után egyszercsak leugrott a színpadról, és máris a zsűri asztal tetején termett. Marikáék alig győzték kapkodni az oda készített virágokat és ajándékokat. Az asztal tetején elénekelte azt a számot, amit elődöntős számaként konferált fel. Ahhoz képest, hogy lázas beteg volt, elég jól nyomta! Bár én inkább azt hittem, hogy most szökött valamelyik rehab intézetből, mert hát ugye van egy jellegzetes mozgása… Peti után Kontor következett. Nagyon tud a srác! Nem volt szüksége feljátszott alapokra, elég volt neki a gitárja, na meg az erősítő. Ő már öt dalt adott elő, melyeket minduntalan ‘kantri’ zenének akart titulálni, legyen az bármilyen nóta. Hallhattuk tőle saját számát is, illetve olyat, ami nem szerepelt a Megasztár adásaiban, és olyat is, ami szerepelt. A nekem legjobban tetsző, és talán legismertebb szám a Queen együttes I Want It All című örökbecsűje volt. Nagy sikere volt neki is, de a legnagyobb tetszést azzal aratta, hogy felkonferálta a koncert csúcspontját, Rúzsa Magdit. Magdi fergetegesen énekelt, nagyon csodálom azt a lányt. Gyönyörű, utánozhatatlan hangja van. És amilyen kis törékeny alkat, olyan hatalmas hang szorult belé! Ha visszaemlékszem Soma döntős szavaira: Tiszta lúdbőr! És igen! Valóban működik. Így élőben talán jobban is. Megpróbálom összeszedni, hogy miket énekelt, bár aki ott volt, és hát majdnem mindannyian ott voltunk, azok úgyis tudják. Először a győztesként neki kijáró Abba számmal kezdett, majd a hatalmas sikert aratott Máté Péter számmal, a Most élsz cíművel folytatta. Ezt következően azt a dalt adta elő, melyet elmondása szerint otthonról hozott haza, és ez nem más, mint az Ederlezi. Fantsztikus volt! Folytatásként Janis Joplin Mercedes Benz című dala következett, és befejezésként a már oly jól ismert AC/DC nótát adta elő. Mivel szűnni nem akaró sikert aratott, hatalmas tapsvihar és ováció követelte a folytatást, ezért visszatért még egy szám erejéig. Enya Tündedalát adta elő, a műsortól eltérően, kíséret nélkül. Mégegyszer mondom, csoda ez a lány!

A tapasztalatok összefoglalását követően kötetlen beszélgetés következett, ahol a szó továbbra is minduntalan Rúzsa Magdi koncertjére terelődött, majd Villányiné berekesztette az összejövetelt.

Mekkora szerencse, hogy én is ott lehettem ezen a koncerten, és megtapasztalhattam azt a bizonyos lúdbőrt! Mindenképpen meg kell ismételni, főleg, ha majd Magdi egyedül is fellép valahol!

Vélemény, hozzászólás?